Vraćamo se s novim besplatnim hitovima

Oko nam je ponovo pobjeglo na besplatne igre u Epic Games Storeu. Danas je u popodnevnim satima platforma objavila kako će sljedećih sedam dana besplatnima biti Abzû i Rising Storm 2: Vietnam.

Prvi naslov djelo je Giant Squid studija te je prije četiri godine došao na računala, dok je godinu kasnije stigao i na Playstation 4, Xbox One te Nintendo Switch. Riječ je o jednome od onih naslova koji bi kod nas postigli ekstazu s obzirom na temu (istraživanje oceana) i jednostavne mehanike. Atmosferičnost je glavna riječ kojom ćete baratati ako date šansu Abzûu.

S druge strane, naslov Tripwire Interactivea punokrvni je FPS koji tematizira američko iskustvo Vijetnama. Bez dubinske analize, važno je znati kako se Rising Storm 2: Vietnam mehanikama, ali i realnijim pristupom žanru nadovezuje na naslov Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad. Uostalom, prvi nastavak Rising Storma je standalone ekspanzija na kojoj su radili i studio i gejming zajednica. U svakome slučaju, očekujte taktički FPS koji je nas ponovo zaintrigirao prošle godine s trailerom koji možete pogledati u nastavku.

U svakome slučaju, igre možete besplatno skinuti do sljedećeg četvrtka kada će ih zamijeniti Kingdom New Lands te Amnesia: A Machine For Pigs.