Čarobno disanje se uči od malih nogu

Disanje je radnja koju uzimamo zdravo za gotovo iako nepravilno disanje povećava osjećaje anksioznosti, depresije, općenitog nekontroliranja emocija. Uz vježbe disanja možemo odgajati sretnija i maštovitija bića.

Roditelji
Maja Obućina 31 / 5 / 2019
Priča o bankomatima

Neke dragulje otkrijemo onako iznenada i slučajno, pa je tako lutujući tata Ante A. naletio na  Bajku o vratima Danijela Dragojevića.

Slikovnice
Ante Alerić 31 / 5 / 2019
“Kreativni pristup lektiri”: Nadasve potreban nadahnuti priručnik

Uvijek aktualno pitanje kako učenicima učiniti lektiru zanimljivijom vrlo je kvalitetno obrađeno djelom “Kreativni pristupi lektiri” kojeg ne preporučujemo samo profesorima nego i svim roditeljima kojima je stalo do kvalitetnijeg pristupa čitanju.

Knjiga
Miroslav Cmuk 30 / 5 / 2019
Zeleni val i Civilne inicijative kao prilika i za projekte potrebne djeci

Malo je prilika kroz koje zainteresirani pojedinci i grupe mogu neposredno poticati unapređenja na području svakodnevnog života u zajednici, gradu, zgradi, a posebno kada je riječ o nečem malo sofisticiranijem od uobičajenih parkova i igrališta…

Aktivizam
Brickzine 27 / 5 / 2019
Koliko košta adrenalin?

Novac ne raste na grani, ali adrenalin to ne zanima nešto previše. Hoćemo više, hoćemo bolje, hoće sve. A četvero ih je.

Roditelji
Ante Alerić 24 / 5 / 2019
Kamenčići, grančice, pijesak iliti ne trebaju vam plastične skupe igračke

Maja nas podsjeća na ono što jako često zaboravljamo – najbolja zabava je u improvizaciji, prirodi i svemu onome što doista osjećamo.

Igračke
Maja Obućina 9 / 5 / 2019
Opasnost u igricama i zašto ne vjerovati Pegi 3!

Google Play Store prepun je dječjih igara, na prvi pogled nevino označenih kao prikladnih svim uzrastima. U praksi, stvari su posve drugačije…

Igre
Lucija Sučić 9 / 5 / 2019
Disstrackirana generacija

Tata Ante A. nam se dugo nije javio svojim crticama s mobitela, ali kada se to dogodi uvijek smo posebno sretni i nadahnuti.

Internet
Ante Alerić 1 / 5 / 2019
“Dječje” aplikacije potiču djecu na kupovinu

Iako su kontekst istraživanja Sjedinjene Američke Države jasno je da o “vremenu uz ekrane” moramo voditi ozbiljnog računa.

Tehnologija
Lucija Sučić 6 / 11 / 2018
Svježi dizajnerski koncept klupe za dojenje beba

Dojenje je vrlo važno za zdravlje bebe, ali takav način hranjenja u javnom prostoru mnogima je neugodan. Ne mislimo da treba imati komplekse, a tu je i dizajnersko rješenje koje bi moglo pomoći.

Dizajn
Brickzine 10 / 10 / 2018
skoči Back to top gore