Kaunastično super mapa za djecu i roditelje

Priču o našim gradovima možemo reći na puno načina, a jedan od njih je i odgovarajuće ga predstaviti djeci. Karta iz Kaunasa fora je primjer.

Dizajn
Kristian Benić 29 / 7 / 2019
Renesansa slikovnica u instagramsko-fejsovskom vrtlogu

Ako je suditi po “lajkovima” Ante jedan je o malobrojnijih tata koji zaviruju u svijet slikovnica koji buja po blogovima, fejs stranicama, instagramima… Posebno nam je zadovoljstvo što je većinom riječ i o našim vrijednim suradnicama, a i što možemo reći  tate, što se čeka?!

Slikovnice
Ante Alerić 27 / 7 / 2019
Gaimanovi skriveni dragulji (koje vrijedi staviti u ruke)

Otkrivati Gaimanove dragulje na policama uvijek je velika stvar, a postoji jedan mali problem – ponekad su skoro nevidljivi. Kao pod nekim plaštem.

Knjiga
Ante Alerić 12 / 7 / 2019
“Kišni razdraganci” za djetinjstvo kao nešto uzbudljivo i bitno

Naš dežurni zadarski suradnik lijepo je prepoznao da je proizvodnja kulture za djecu nešto što mnogi danas prate i rade kao nešto važno.

Glazba
Ante Alerić 7 / 7 / 2019
Dizajniramo li gradove za djecu ili svemirce?

Tko doista dizajnira i stvara gradove? Za koga to radimo? Zašto lako prepuštamo prostor ružnom i nefunkcionalnom? Kada i koliko razmišljamo o djeci i roditeljima?

Urbanizam
Kristian Benić 26 / 6 / 2019
Nova pravila igre za bolje učenje o održivom razvoju

Gradom sramežljivo, ali s pogledom u budućnost počinje plivati još jedan projekt koji će stvarati za djecu i mlade, ovaj put na planu održivog razvoja.

Zeleni
Brickzine 8 / 6 / 2019
Vodič za izgradnju dječje kućne knjižnice

Imamo li ili ne doma lijepo sređenu malu kućnu knjižnicu možda određuje puno više toga nego što smo spremni misliti. Naša nova suradnica sa super bloga Mali čitači ima par jako dobrih savjeta.

Obrazovanje
Marija Bratonja 6 / 6 / 2019
Čarobno disanje se uči od malih nogu

Disanje je radnja koju uzimamo zdravo za gotovo iako nepravilno disanje povećava osjećaje anksioznosti, depresije, općenitog nekontroliranja emocija. Uz vježbe disanja možemo odgajati sretnija i maštovitija bića.

Roditelji
Maja Obućina 31 / 5 / 2019
Priča o bankomatima

Neke dragulje otkrijemo onako iznenada i slučajno, pa je tako lutujući tata Ante A. naletio na  Bajku o vratima Danijela Dragojevića.

Slikovnice
Ante Alerić 31 / 5 / 2019
“Kreativni pristup lektiri”: Nadasve potreban nadahnuti priručnik

Uvijek aktualno pitanje kako učenicima učiniti lektiru zanimljivijom vrlo je kvalitetno obrađeno djelom “Kreativni pristupi lektiri” kojeg ne preporučujemo samo profesorima nego i svim roditeljima kojima je stalo do kvalitetnijeg pristupa čitanju.

Knjiga
Miroslav Cmuk 30 / 5 / 2019
Zeleni val i Civilne inicijative kao prilika i za projekte potrebne djeci

Malo je prilika kroz koje zainteresirani pojedinci i grupe mogu neposredno poticati unapređenja na području svakodnevnog života u zajednici, gradu, zgradi, a posebno kada je riječ o nečem malo sofisticiranijem od uobičajenih parkova i igrališta…

Aktivizam
Brickzine 27 / 5 / 2019
Koliko košta adrenalin?

Novac ne raste na grani, ali adrenalin to ne zanima nešto previše. Hoćemo više, hoćemo bolje, hoće sve. A četvero ih je.

Roditelji
Ante Alerić 24 / 5 / 2019
Kamenčići, grančice, pijesak iliti ne trebaju vam plastične skupe igračke

Maja nas podsjeća na ono što jako često zaboravljamo – najbolja zabava je u improvizaciji, prirodi i svemu onome što doista osjećamo.

Igračke
Maja Obućina 9 / 5 / 2019
Opasnost u igricama i zašto ne vjerovati Pegi 3!

Google Play Store prepun je dječjih igara, na prvi pogled nevino označenih kao prikladnih svim uzrastima. U praksi, stvari su posve drugačije…

Igre
Lucija Sučić 9 / 5 / 2019
Disstrackirana generacija

Tata Ante A. nam se dugo nije javio svojim crticama s mobitela, ali kada se to dogodi uvijek smo posebno sretni i nadahnuti.

Internet
Ante Alerić 1 / 5 / 2019
“Dječje” aplikacije potiču djecu na kupovinu

Iako su kontekst istraživanja Sjedinjene Američke Države jasno je da o “vremenu uz ekrane” moramo voditi ozbiljnog računa.

Tehnologija
Lucija Sučić 6 / 11 / 2018
Svježi dizajnerski koncept klupe za dojenje beba

Dojenje je vrlo važno za zdravlje bebe, ali takav način hranjenja u javnom prostoru mnogima je neugodan. Ne mislimo da treba imati komplekse, a tu je i dizajnersko rješenje koje bi moglo pomoći.

Dizajn
Brickzine 10 / 10 / 2018
skoči Back to top gore