Ako još jednom pomislite kako svijetu počinje nestajati ideja za nove igrice, uštipnite se.

Bear&Breakfast je odličan primjer novog pristupa igrama kojima je u fokusu menadžment. Developeri iz Gummy Cata igru opisuju kao opuštenu upravljačku avanturu u kojoj kao medvjed Hank vodite planinski resort (recimo, kao da lasica obnovi Bjelolasicu). Naime, Hank i prijatelji pronalaze napuštene kabine koje odluče urediti kako bi i oni dobili priliku zaigrati igru zvanu turistička sezona. S obzirom na to kako se pred nama nalaze urušene kabine, imamo potpunu slobodu u njihovom ponovnom podizanju.

Pritom se čini kako je spomenuti dio igre podosta rafiniran s obzirom na to kako dosadašnji uvidi prikazuju bogati izbor, kako pri uređivanju, tako i pri pristupanju gostima. Uostalom, igra pokazuje da nema namjeru stati kada se treba dobro našaliti s vlastitim žanrom, ali i samim likovima. Pored standarnog seta jedne menadžmen igre, Bear&Breakfast unosi novost u vidu toga što igraču dozvoljava istraživanje obližnjeg krajolika koji skriva nove i drugačije priče. Time igra dobiva obilježja avanture za mlađe, a igrepreživljavanja za starije (okej, medvjedi smo, čega se imamo točno bojati?).

Bear&Breakfast nudi se kao potencijalno gejmersko iznenađenje 2022. godine, ali iznenađenje koje ćemo morati još malo počekati s obzirom na to kako nemamo točan datum izlaska. I da – igri se mogu početi veseliti vlasnici računala i Nintendo Switcha.