Za početak svibnja donosimo vam tri odlične igre koje su trenutno besplatne

U startu preskačem monoton uvod o karanteni (o kojoj sve znamo) i o tome kako brojimo dane/tjedne/mjesece te se bacam među razloge zbog kojih ste odlučiti otvoriti članak.

Prvi razlog je izvješenih nula kuna za Total War: Shogun 2 na Steamu do prvoga svibnja. Riječ je o serijalu koji je odavno zaslužio svoje mjesto u povijesti videoigara kao hiperrealistični povijesni RTT; u ovome slučaju radi se o prikazu feudalnog Japana. Iako je istina kako je Shogun 2 jedan od najslabijih Total War igara, i dalje je riječ o kvalitetnom naslovu koji bi mnogima mogao poslužiti kao uvod u daljnje istraživanje franšize.

Drugi razlog je tradicionalna akcija Epic Gamesa koja je do 7. svibnja daje besplatno Amnesia: The Dark Descent te Crashlands. Prvi je klasik horor žanra koji inspiraciju vuče iz opusa H.P. Lovecrafta, ali i gotske tradicije. S obzirom na to kako je o njemu zadnjih godina podosta napisano, usmjeravam vas prema pitkoj recenziji Johna Walkera s Rock, Paper, Shotgun stranice

S druge strane, Crashlands je proizvod svojeg vremena koji parodira survival žanr, postavljajući se kao antipod Don’t Starve-u sa svojim nadrealnim meme ekosustavom. Iako možda ne može kvalitativno parirati prije navedenim naslovima, ne treba se začuditi ako upravo on potroši više vašeg vremena doli preostali zajedno.