Čini se kako je došlo vrijeme povratka lektirnom SF naslovu

U zadnjih nekoliko godina remasteri su uspješno u život vratili niz naslova koji su u prošlim vremenima glasili za generacijske naslove. Riječ je o nužnom procesu u svijetu koji neprestano gomila sadržaj, ne mareći pretjerano više što i koga zatrpava.

S time na umu, BioWare je danas najavio reizdanje RPG serijala Mass Effect. Osam godina je prošlo od trećeg završnog dijela te je vijest koju je priopćio nadređeni Casey Hudson itekako razveselila igraću zajednicu. Hudson je jasno istaknuo kako je cilj tima modernizacija trilogije, a ne reinterpretacija. Razlozi su jednostavni te prate svaki remaster. Ipak, nama je drago što će još jedan generacijski naslov dobiti priliku pridobiti mlađu publiku.

Mass Effect Legendary Edition trebao bi izaći početkom sljedeće godine. Točnije, igrači naslov mogu očekivati u proljetnim mjesecima. Modernizirana edicija trebala bi sadržavati cijelu trilogiju zajedno s DLC-evima te bi trebala izaći na sljedećim platformama: Xbox One, PlayStation 4 te Windows. Ujedno, nova edicija bit će kompatibilna s nadolazećim platformama — PlayStation 5 te Xbox Series X.