I dok je TikTok još uvijek na vrhu digitalne planine kada je riječ o kratkom sadržaju, moramo razmisliti o tome što se događa prije njega. O prvim digitalnim koracima konstantno razmišljamo, a naša razmišljanja odvela su nas do aplikacije ChatterPix Kids. Krenimo redom.

O čemu je riječ? Riječ je o mobilnoj aplikaciji studija Duck Duck Moose koji je od 2008. godine naovamo osvojio preko trideset nagrada za svaku od dosad objavljenih 18 igara. I dok je rezime na mjestu, imamo li opis? ChatterPix Kids je dječji digitalni alat za kreiranje videa do 30 sekundi. Uđimo u proces da istovremeno uđemo dublje, a odemo dalje.

Nakon što okinete fotografiju, crtate usta te snimate zvučni zapis (do 30 sekundi). Tek tada slijedi pravi posao: filteri, naljepnice, okviri te tekst. Sve je jednostavno, a i otvoreno eksperimentiranju: svi oko vas odjednom dobivaju vaš glas; od pločnika do automobila. Tako djeca imaju mogućnost mirnog ulaska u digitalni svijet, dok stariji imaju prilike uređivanja kratkih videozapisa pomoću kojih mogu na kratak, a zanimljiv način uvesti djecu u odabrane teme.

I da – ChatterPix Kids je besplatan te ga je moguće skinuti za Apple i Android uređaje.