S jedne strane lijepo šarenilo fora kockica, a s druge stalna kontrola… Što izabrati?

Svi znamo da su kroz posljednjih nekoliko godina sve popularniji tzv. pametni satovi. Možda nisu toliki hit da ih svatko ima na ruci, ali istražuju se različiti koncepti, dizajni, svrhe… Ovog proljeća na mnogim rukama naći će se pametan sat napravljen baš za djecu pod imenom Omate X Nanoblock.

Tvorac digitalnog dijela uređaja je kineska kompanija Omate koja je vrlo iskusna u području proizvodnje pametnih satova, ali nama je zanimljiviji dizajn na koji želimo skrenuti pažnju.

Naime, za njega su odgovorni u tvornici Kawada Co. Ltd koja pak stvara “nanoblokove”/nanokocke, male konstrukcijske kocke, nalik Legu, ali koje mogu poslužiti i za ovakve dizajnerske eksperimente. Naime, cijela narukvica je puna nanoblokova, prepoznatljivih šarenih boja, a čini se da je i samo grafičko sučelje sata obilježeno sličnom estetikom.

S pozicije dizajniranja proizvoda ovo nam se čini kao zanimljiv eksperiment. Inače, postoji cijela scena kreativaca koji koriste ove kocke za svoje uratke, pa provjerite što je u ponudi.

S druge pak strane, sam “pametni sat za djecu” otvara cijeli niz pitanja o sigurnosti, svrsi, privatnosti i dječjim tehnološkim navikama.

Djetinjstva izgledaju prilično drugačije ako roditelji u baš svakom trenutku znaju točno gdje ste, zar ne?