Nedjelja

19. 7. 2020

09:30 – 11:30 H
Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (Krešimirova 26c)
7 - 11 godina starosti; potrebna prijava putem https://bit.ly/Tobogan-Benilogija

Šetnja i obiteljska radionica kratke stop animacije starih i novih stanovnika, vizura, motiva i legendi s područja Benčića.

Inspiraciju sakupljamo kroz šetnju oko kompleksa Benčić, slušajući o povijesti i budućnosti ovog lokaliteta i susjedstva. Trenutna gradilišta u Benčiću i njegovom susjedstvu možda nam ograničavaju kretanje tim područjem, ali ćemo s raznih sigurnih i udaljenih točaka promatrati migracije zemljanih i kamenih oblika, hrpice i grupice, potok i kanale. 

Sve će to biti polazište za obiteljsku radionicu na kojoj će  se učiti kako napraviti kratku stop animaciju kolažirajući fotografije prostora gradilišta i njegove nove stvarne ili imaginarne stanovnike kroz crteže polaznika.

Šetnja i radionica  obiteljskog su karaktera te u njima djeca sudjeluju zajedno roditeljima ili starijim/om članom/icom obitelji.

Radionica se održava u sklopu europskog projekta Risk Change (2016-2020) koji je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Rijeke.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://bit.ly/Tobogan-Benilogija

Vrijeme: od 9:30 do 11:30

Dob: 7 – 11 godina

Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka

Mjesto održavanja: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (Krešimirova 26c)

Voditeljice: Tanja Blašković i Ivana Lučić

Broj polaznika: 10

Vrsta programa: Likovna radionica