16. 10. / 24. 10. 2020

18 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Ukoliko možete, ulaznice za predstave GKL Rijeka kupujete on-line na portalu Mojekarte.hr. Ukoliko ulaznice kupujete na blagajni GKL Rijeka (Blaža Polića 3), rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa na blagajni koja je otvorena sat vremena prije početka svake izvedbe. Cijena ulaznice je 25 kn.

Kreatori predstave po motivima H. C. Andersena

Redatelj ZORAN PETROVIČ
Autorice vizualnog identiteta TONI SOPRANO i MONIKA POCRNJIĆ
Dramaturg MAREK TUROŠÍK
Lektorica METKA DAMJAN
Kostimografkinja i autorica videa TONI SOPRANO
Skladatelj JOSIP MARŠIĆ
Oblikovatelj svjetla TONI SOPRANO i ANDREJ FIRM
Savjetnik za scenski govor (hrvatski jezik) DAMIR ORLIĆ

Izvode:
UROŠ KAURIN
TILEN KOŽAMELJ

Predstava je dio projekta EPK Rijeka2020
Za uzrast: 6+
Trajanje: 45 min.

U staroj napuštenoj tvornici tekstila igra se dvoje djece. Konopci, niti, tkanine, svjetiljke i sjene postaju njihove igračke. Djeca pripovijedaju priče i zamišljaju svijet u kojemu je tvornica ponovo otvorena, a njihovi roditelji zato imaju ponovo posao. Jedini način kako to doseći u stvarnome svijetu je uvjeriti cara da ponovo otvori tvornicu. Možda postoji još jedan način: prevara.
Autorska lutkarska predstava je adaptacija svjetski poznate bajke Hansa Christiana Andersena. To nije tek uznemirujuća pripovijest, već također osnovno upoznavanje djeteta s temama koje određuju suvremeni svijet: s politikom, konzumerizmom, globalizacijom i bitkama za bolji život. Priča nastoji djecu zabaviti, no ujedno im ponuditi i razmišljanja o svijetu u kojemu odrastaju.

Premijera: 17. listopada 2020.