5. 2. / 20. 2. 2021

17:30 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail. Također predlažemo, ukoliko je moguće, da ulaznice za predstave kupujete preko portala Mojekarte.hr. Blagajna (Blaža Polića 3) je otvorena sat vremena prije početka svake izvedbe, a rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa. Cijena ulaznice iznosi 25,00 kuna.

Restoran Pepe je najbolji restoran u gradu. Jedini koji ima pet zvjezdica. Hrana je božanstvena, posluga besprijekorna, a gost se tamo uvijek osjeća poput kralja. Jednom godišnje u restoran dolazi kritičar provjeriti je li sve navedeno još uvijek na svome mjestu. No, ovoga puta, stvari ne idu onako kako bi trebale. Vlasnik i konobarice se iz petnih žila trude da bi očarali kritičara, no sve se već zakomplicira kod kaputa koji nikako da sklizne s njegovih ramena. Razdraženi kritičar zapucketa prstima i prva se zvjezdica ugasi. Je li to još uvijek najbolji restoran u gradu?

U predstavi glume četiri klauna. Klaun je poetična kazališna forma koja se zasniva na dobroćudnom raskrivanju onih čovjekovih osobina kojih se obično trudimo prikriti. U spoju dječje naivnosti i spretnosti školovanoga glumca, pred gledateljem se rastvaraju slabosti koje s kriju u svakome od nas. Klaun ih se ne srami, no poziva nas da ih pogledamo izbliza, skupa im se nasmijemo i tako u cjelini, sa svim vrlinama i manama prihvatimo ga kao čovjeka, a tako i sami sebe.

Predstava je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Autorska ekipa:
Redatelj: Tin Grabnar
Dramaturginja: Ana Duša
Scenograf: Tin Grabnar
Kostimografkinja: Sara Smrajc Žnidarčič
Oblikovatelji svjetla: Tin Grabnar i Sanjin Seršić

Izvode:
Petra Vučković
Andrea Špindel
Tilen Kožamelj
Damir Orlić

Premijera: 5. veljače 2021.