29. 6. / 1. 7. 2020

20 H
Trg Riječke rezolucije
Sve predstave izvode se na pozornici na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije. Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a ukidaju se 30 minuta prije početka izvedbe. Blagajna Kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije, a svoje karte moći ćete preuzeti sat i pol prije početka izvedbe (18:30 – 20:00 sati). Preporučujemo da ulaznice kupujete online, na portalu Mojekarte.hr.

U okviru programa “Ljeto u Prijestolnici” Gradsko kazalište lutaka Rijeka donosi program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici”. Na Trgu Riječke rezolucije, na pozornici na otvorenom, očekuju Vas mnogi poznati naslovi, pa tako i “Ivica i Marica”.

Jedno davno živjela su braća Grimm. I napisali mnogo lijepih bajki koje i dan danas žive i inspiriraju. Jedan od njih je i bajka o bratu i sestri koji se susreću s mnogim nedaćama i fantastičnim bićima i preokretima. Tako su glumci s malim, putujućim kazalištem, iz prašnjavog kovčega izvukli na svjetlo dana tj. pod kazališne reflektore ovu staru priču i osvježenu je ispričali 200 godina nakon njena prvog zapisa. U viđenju “Ivice i Marice” riječkih lutkara, priča zadržava svoju izvornu fabulu, ali djeluje vrlo suvremeno. Osim zabave i napetosti, publika iz predstave može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Ovom predstavom inaugurira se tzv. ulično kazalište koje ima tendenciju biti svima dostupno tj. doći u svako selo, mjesto, grad. Logičan odabir prve predstave ovog tipa bio je svjetski klasik dječje književnosti, jedna od najpopularnijih dječjih bajki, “Ivica i Marica”. U dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić, s lutkama Luči Vidanović te pod redateljskim čarobnim štapićem Serđa Dlačića, glumci Karin Fröhlich i David Petrović pronašli su i pričaju ovu priču putujući posvuda.

Autorska ekipa:

Redatelj: Serđo Dlačić
Autorica lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladatelj: Srđan Badurina

Izvode:

Karin Frohlich i David Petrović

Za uzrast: 3+

Trajanje: 40 minuta