18. 5. / 24. 5. 2021

17:30 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com. Također predlažemo, ukoliko je moguće, da ulaznice za predstave kupujete preko portala Mojekarte.hr. Blagajna (Blaža Polića 3) je otvorena sat vremena prije početka svake izvedbe, a rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 24 sata prije početka održavanja programa. Cijena ulaznice iznosi 25,00 kuna.

Redatelj: Serđo Dlačić
Autorica lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladatelj: Srđan Badurina

Izvode: Karin Frohlich i David Petrović

Jedno davno živjela su braća Grimm. I napisali mnogo lijepih bajki koje i dan danas žive i inspiriraju. Jedan od njih je i bajka o bratu i sestri koji se susreću s mnogim nedaćama i fantastičnim bićima i preokretima. Tako su glumci s malim, putujućim kazalištem, iz prašnjavog kovčega izvukli na svjetlo dana tj. pod kazališne reflektore ovu staru priču i osvježenu je ispričali 200 godina nakon njena prvog zapisa. U viđenju “Ivice i Marice” riječkih lutkara, priča zadržava svoju izvornu fabulu, ali djeluje vrlo suvremeno. Osim zabave i napetosti, publika iz predstave može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Ovom predstavom inaugurira se tzv. ulično kazalište koje ima tendenciju biti svima dostupno tj. doći u svako selo, mjesto, grad. Logičan odabir prve predstave ovog tipa bio je svjetski klasik dječje književnosti, jedna od najpopularnijih dječjih bajki, “Ivica i Marica”. U dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić, s lutkama Luči Vidanović te pod redateljskim čarobnim štapićem Serđa Dlačića, glumci Karin Fröhlich i David Petrović pronašli su i pričaju ovu priču putujući posvuda.

Za uzrast: 3+

Trajanje: 40 minuta