5. 3. / 7. 3. 2020

18 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacija ulaznica na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) na mail blagajna.gklri@gmail.com ili na broj 051/325 690 radnim danom od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka predstave.

Autorska ekipa:

Redatelj Vanja Jovanović
Asistent redatelja Marijan Josipović
Likovnost predstave Sheron Pimpi-Steiner i Ivana Živković
Skladatelj Ozren K. Glaser
Oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić

Uloge:

Petar Damir Orlić, Alex Đaković, Andrea Špindel
Robot David Petrović, Andrea Špindel, Zlatko Vicić
Dina Andrea Špindel, Zlatko Vicić, David Petrović
Spule Zlatko Vicić, Andrea Špindel
Majka Alex Đaković
Učiteljica Alex Đaković
Učenici Alex Đaković, David Petrović, Andrea Špindel

Kiša je dio projekta Lutkolab, čiji je nositelj Gradsko kazalište lutaka Rijeka, a koji se provodi u sklopu Dječje kuće, jednog od programskih pravaca Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Radnja predstave Kiša smještena je u pustinji koja na momente podsjeća na postapokalipsu. Glavni junak predstave je usamljeni Petar koji je već duže vrijeme u potrazi za vodom ili bilo kojim živim bićem. U svojim najtežim trenutcima susreće se s robotom koji je u potrazi za podacima o preostalom životu na Zemlji. Kroz Petrova prisjećanja na vlastiti život, robot Robi uči o ljudskosti, a Petar kroz Robijeve reakcije spoznaje svoje greške i propuštene prilike u životu.
Kroz prisjećanja glavnog lika, predstava dotiče teme kao što su problemi pri izražavanju emocija, vršnjačko nasilje i prihvaćanje odgovornosti za vlastite postupke. Ova predstava namijenjena je djeci 6 do 12 godina, kada već počinju osjećati život oko sebe i propitkivati što je ispravno, a što ne. Cilj ove predstave nije odgajanje publike, već pokušaj nagovora na rizike u životu i preuzimanje odgovornosti
za iste.

za uzrast: 6+
trajanje: 45 min.