17. 7. / 19. 7. 2020

20 H
Trg Riječke rezolucije
Sve predstave izvode se na pozornici na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije. Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a ukidaju se 30 minuta prije početka izvedbe. Blagajna Kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije, a svoje karte moći ćete preuzeti sat i pol prije početka izvedbe (18:30 – 20:00 sati). Preporučujemo da ulaznice kupujete online, na portalu Mojekarte.hr.

U okviru programa “Ljeto u Prijestolnici” Gradsko kazalište lutaka Rijeka donosi program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici”. Na Trgu Riječke rezolucije, na pozornici na otvorenom, očekuju mnogi poznati naslovi, pa tako i “Koka Kokone”.
Koka Kokone uprljala je jednom nožicu. Od mame naviknuta da joj se bez pogovora ispunjavaju sve želje, zatražila je tako od jednoga Grma što joj se našao na putu da joj on očisti nožicu. Kad je Grm odbio, Koka Kokone pozvala je Kozu da brsti neposlušni Grm. A kad je Koza odbila brstiti Grm, Koka Kokone pozvala je Vuka da pojede Kozu, pa Selo da napadne neposlušnog Vuka. Selo nije htjelo napasti dobrog Vuka, pa je na njega Koka poslala Vatru. Kad Vatra nije htjela spaliti neposlušno Selo, Koka Kokone poslala na njega Vodu, a kad se Voda drznula reći ne, pozvala je Konja da je popije. Konju je zbog neposluha namijenila Sedlo da ga tare, a kad Sedlo nije htjelo izvršiti naredbu, Koka Kokone pozvala je malenog Miša da ga izgrize, na Miša Mačku, a na Mačku Psa. I u tom se lancu dobrote, reda i mira, našao jedan Pas. Pas se okrenuo protiv svoje suparnice Mačke i tako su svi, po nekim predviđenim neprijateljstvima, izvršili naređenja ohole Koke Kokone. Ova nas je priča učila kako naše hirovite naredbe drugi ne moraju prihvaćati. Učila nas je, kao sve priče s poukom, da na svijetu postoji dobro, ali postoji i zločestoća. Kako jedna sitna zločestoća može pokrenuti cijeli lanac nemira.

Autorska ekipa:

Redatelj: Robert Waltl
Dramaturg: Ivica Buljan
Scenograf i kreator lutaka: Mirek Trejtnar
Skladatelj: Uroš Rakovec
Kreator rasvjete: Deni Šesnić
Tonsko snimanje i produkcija: Igor Karlić

Uloge:

David Petrović
Almira Štifanić
Karin Fröhlich
Zlatko Vicić
Alex Đaković

Uzrast: 2+
Trajanje: 35 min.