Subota

5. 12. 2020

11 H
Šuma Striborova/Bivio
Prijava je obvezna na mail prijave.programi@gkri.hr

Prva zimska, već treća pandemijska, za samo 25 sudionika, ali tradiciju šetnje Šumom Striborovom u svim uvjetima Gradska knjižnica Rijeka želi zadržati.

Šuma Striborova je omiljena šumska šetnica na riječkom Biviju kojom Gradska knjižnica RIjeka više puta godišnje šećemo uz dobre priče s dragim prijateljima iz Planinarskog društva Kamenjak. Ove godine po prvi puta ide se i u zimsku šetnju. 

U subotu 5. prosinca od 10 i 30 okupljamo se na poznatom mjestu na posljednjem stajalištu (okretištu) gradskog autobusa 1 , a u 11 krećemo na šetnju šumom. 

Broj sudionika zbog epidemioloških razloga prema novim mjerama ograničen je na 25 sudionika tako da je potrebno najaviti ranije dolazak na mail prijave.programi@gkri.hr

Zimska šetnja Šumom Striborovom odvija se u suradnji Gradske knjižnice Rijeka, Planinarskog društva Kamenjak i Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci čiji su učenici izradili privremenu umjetničku instalaciju u prostoru – kukce u mreži od žice, sitne figurice iz Šume Striborove i  drvene glave Tintilinića na drveću.