26. 10. / 29. 10. 2021

17:30 – 19 H
Dječja kuća
Prijave za sudjelovanje su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr i namijenjene su osnovnoškolskoj djeci. Radionice se održavaju u utorak (26.10), srijedu (27.10) i petak (29.10).

U sklopu manifestacije Benja 2.0 – tjedna glagoljice Gradska knjižnica Rijeka za osnovnoškolce organizira radionicu Mala škola glagoljice.

Započinjući svoje glagoljične putešestvije u Dječjoj kući, osnovnoškolci će kroz tri susreta u trajanju od devedeset minuta imati priliku za dobivanjem uvida u baštinu koju je iza sebe ostavila jedna duga povijest glagoljice. Polaznici će imati kroz praktičan rad i osmišljene kao što su glagoljske pamtilice, premetaljke i kvizove dobiti znanja o povijesnom kontekstu nastanka glagoljice, njezinom razvoju, tisućgodišnjoj uporabi i značaju za hrvatski kulturni i nacionalni identitet.

Uz teoriju uvijek dolazi i praksa. Osnovnoškolci će se reflektirati i aktivno promišljati u primjeni glagoljice u interpretaciji baštine time što će imati priliku djelovati u nizu aktivnosti kroz koje će imati priliku osmišljavati i izrađivati glagoljicu današnjice.

Prijave za sudjelovanje su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr i namijenjene su osnovnoškolskoj djeci.