Riječko predstavljanje radionice senzornog kazališta „Čujte naš glas“
Utorak

9. 7. 2019

18 H
DV Maestral, Kozala 47/a
Prijave se zaprimaju na mail ana.susic@gkl-rijeka.hr s naznakom naziva radionice.

Iskustveno i interaktivno izvedbeno pripovijedanje priča – za djecu s poteškoćama iz spektra autizma

Radionica „Hear Our Voice“ održala se u siječnju 2019. u irskom gradu Galwayu pod vodstvom Tima Webba, bivšeg umjetničkog ravnatelja kazališta Oily Cart iz Velike Britanije, a u organizaciji humanitarne ustanove Galway Autism Partnership, Irska, na kojoj su sudjelovali i riječki glumci-lutkari. Radionica je urodila lutkarskim etidama iskustvenog i interaktivnog izvedbenog pripovijedanja priča za djecu s različitim poteškoćama u razvoju – autizmom, razvojnim i intelektualnim te senzornim poteškoćama koje se sada prezentiraju i u Rijeci, za građanstvo i organizirano u Dječjem vrtiću Maestral, ovom prilikom isključivo za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u okviru programskog pravca Dječja kuća EPK Rijeka2020 prvo je na hrvatskoj kazališnoj dječjoj sceni pokrenulo program senzornog kazališta namijenjenog svoj djeci, a s posebnim fokusom na djecu s poteškoćama u razvoju, te taj program razvija s irskim gradom Galwayjem koji će također biti Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Izvođači: Damir Orlić, David Petrović, Alex Đaković i Vedrana Balen Spinčić (GKL Rijeka) te Phillida Eves, Aisling Colreavy i Michael Chang (Galway, Irska)

Uzrast: 4 – 7 godina

Trajanje: 30 min. + max. 30 min. interakcije s izvođačima  

Broj publike: 6