31. 5. / 5. 6. 2021

19 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com. Također predlažemo, ukoliko je moguće, da ulaznice za predstave kupujete preko portala Mojekarte.hr. Blagajna (Blaža Polića 3) je otvorena sat vremena prije početka svake izvedbe, a rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 24 sata prije početka održavanja programa. Cijena ulaznice iznosi 25,00 kuna.

Što znači postaviti danas, više od 200 godina nakon zapisa braće Grimm, svjetski poznatu i vječnu priču o Snjeguljici? Razmišljajući o tome, zapitala sam se što se uopće događa s likovima iz priča kad priča završi. Jer znamo da kraj nije kraj, već početak nečega novog. Budno snivajući o Snjeguljici i nastavku njene priče, rodila se ideja o njoj kao našoj suvremenici. Snjeguljici koju je ipak sustigla maćehina otrovna jabuka, ali u obliku današnjeg društva. Obogativši se na vlastitom brendu, postala je tajkunica i nekako, usput, u kovitlacu nemilosrdnog društva i željom za gomilanjem materijalnoga, izgubila iz vida vrijednosti koje čovjeka čovjekom čine. S takvom Snjeguljicom krećemo na put i to na put njenog oporavka. A gdje možemo pronaći lijek za dušu ako ne u sebi? Tako će se Snjeguljica ponovno naći u vlastitoj bajci i sjetiti onoga što je u životu zaista važno. Za to će se pobrinuti njezini stari prijatelji, šašavi patuljci, koji spašavajući Snjeguljicu, spašavaju i naš svijet. Jer kakav bi to svijet bio u kojemu nemoguće nije moguće?!

Iako ove riječi zvuče ozbiljno, ne brinite, Snjeguljica i njezinih sedam patuljaka nasmijat će i razveseliti djecu, a one nešto starije vratiti idealima, entuzijazmu i vrijednostima neiskvarenim suvremenim društvom. Dakle, lijek za dušu možete pronaći u sebi i – u kazalištu!

Redatelj: Serđo Dlačić
Dramaturginja: Vedrana Balen Spinčić
Kreatorica i tehnologinja lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladatelj: Igor Karlić
Oblikovatelj rasvjete: Sanjin Seršić

Sudjeluju:
Petra Šarac, Zlatko Vicić, Alex Đaković, David Petrović i Petra Vučković

Realistična bajka – uzrast 4+