29. 11. / 7. 12. 2019

18 H
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Rezervacija ulaznica na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) na mail blagajna.gklri@gmail.com ili na broj 051/325 690 radnim danom od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka predstave.

Autorska ekipa:
Redatelj: Serđo Dlačić
Dramaturginja: Vedrana Balen Spinčić
Kreatorica i tehnologinja lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladatelj: Igor Karlić
Oblikovatelj rasvjete: Sanjin Seršić

Sudjeluju:
Petra Šarac, Zlatko Vicić, Alex Đaković, David Petrović i Petra Kovačić

Što znači postaviti danas, više od 200 godina nakon zapisa braće Grimm, svjetski poznatu i vječnu priču o Snjeguljici? Razmišljajući o tome, zapitala sam se što se uopće događa s likovima iz priča kad priča završi. Jer znamo da kraj nije kraj, već početak nečega novog. Budno snivajući o Snjeguljici i nastavku njene priče, rodila se ideja o njoj kao našoj suvremenici. Snjeguljici koju je ipak sustigla maćehina otrovna jabuka, ali u obliku današnjeg društva. Obogativši se na vlastitom brendu, postala je tajkunica i nekako, usput, u kovitlacu nemilosrdnog društva i željom za gomilanjem materijalnoga, izgubila iz vida vrijednosti koje čovjeka čovjekom čine. S takvom Snjeguljicom krećemo na put i to na put njenog oporavka. A gdje možemo pronaći lijek za dušu ako ne u sebi? Tako će se Snjeguljica ponovno naći u vlastitoj bajci i sjetiti onoga što je u životu zaista važno. Za to će se pobrinuti njezini stari prijatelji, šašavi patuljci, koji spašavajući Snjeguljicu, spašavaju i naš svijet. Jer kakav bi to svijet bio u kojemu nemoguće nije moguće?!

Iako ove riječi zvuče ozbiljno, ne brinite, Snjeguljica i njezinih sedam patuljaka nasmijat će i razveseliti djecu, a one nešto starije vratiti idealima, entuzijazmu i vrijednostima neiskvarenim suvremenim društvom. Dakle, lijek za dušu možete pronaći u sebi i – u kazalištu!

Za uzrast: 4+