8. 7. / 11. 7. 2020

20 H
Trg Riječke rezolucije
Sve predstave izvode se na pozornici na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije. Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a ukidaju se 30 minuta prije početka izvedbe. Blagajna Kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije, a svoje karte moći ćete preuzeti sat i pol prije početka izvedbe (18:30 – 20:00 sati). Preporučujemo da ulaznice kupujete online, na portalu Mojekarte.hr.

U okviru programa “Ljeto u Prijestolnici” Gradsko kazalište lutaka Rijeka donosi program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici”. Na Trgu Riječke rezolucije, na pozornici na otvorenom, očekuju Vas mnogi poznati naslovi, pa tako i “Tri praščića”.

Svjetski poznata priča o tri praščića dio je djetinjstva i nezaobilazna literatura svakog djeteta. U priči koja na jednostavan i djeci privlačan način promovira rad, zajedništvo te ideju da najlakši put nije uvijek i onaj najbolji, pratimo tri simpatične životinjice koje kreću u svijet, u samostalni život koji osim zabave, donosi i opasnosti. Kako su praščići izbjegli vuku i što se s njima dogodilo, vidjet ćete u jedinstvenoj i najdugovječnijoj predstavi s repertoara Kazališta koja je proslavila više od 550 izvedbi!

Autorska ekipa:

Po redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio: Serđo Dlačić

Prema ideji Ladislava Šošterića lutke i scenografiju obnovila: Luči Vidanović

Glazba: Vladimir Flod

Koreografija:  Sonja Svoboda

Oblikovatelj rasvjete: Damir Babić

Uloge:

Praščići:

Paško  Almira Štifanić

Maško  Karin Fröhlich 

Šaško  Andrea Špindel

Vuk  Zlatko Vicić

Pajac, čovjek sa slamom, čovjek sa granjem, čovjek s ciglom, gazda, vlasnik vrtuljka  Alex Đaković

Za uzrast: 2+

Trajanje: 45 min.