Imali smo nogomet i prije FIFA-e i PES-a. I nije uopće bio loš.

Jedan od tih zaboravljenih predstavnika nogometa na malim ekranima bio je MicroProse Soccer iz 1988. godine. Prvo je bio dostupan samo igračima koji su imali Commodore-a, ali se kasnije proširio redom na Amigu, Amstrad, Atari ST, MS-DOS, te ZX Spectrum.

MicroProse Soccer bio je otkriće kada je izašao, ponajviše zahvaljujući činjenici kako ste mogli igrati sa svih 11 igrača. Ipak, igra je bila daleko od realizma koji danas tražimo od FIFA-e; svaki prekršaj i udarac bio je itekako uveličan s ciljem da prije nasmije doli isfrustrira igrača. Štoviše, događale su se i male oluje usred utakmice zbog kojih je izbijao totalni kaos.

Sada bi trebala uslijediti uslijedila rečenica da napisano možete samo zamisliti. Međutim, Ziggurat Interactive se potrudio izbaciti svojevrsni remaster naslova na Steamu, zajedno s još retro naslova (4th & Inches, Fast Break, TKO). Time ne morate zamišljati, već imate priliku probati što vam i savjetujemo da učinite. Posebice kada se prisjetite silnih nevolja s FIFA/PES franšizom.

Kažemo vam — postoje i drugi načini uživanja u nogometu. MicroProse Soccer jedan je od njih.