Epic Games ima specijalitete tjedna.

Dugo nismo pisali o ponudi besplatnih igara od strane Epic Gamesa. Morate priznati kako se nakon nekog vremena zasitite. Ipak, EG ponovo je uspio prodrmati zajednicu stavljanjem u izlog Footbal Manager 2020 te Watch Dogs 2.

Football Manager danas figurira za jednu od najboljih simulacija u povijesti videoigara. Klubovi su nalazili igrače pomoći FM-a, ljudi dobivali poslove, igrači nikad osvojene trofeje… Međutim, zašto je prošlogodišnje izdanje osvanulo na Epic Games platformi?

Jednostavno — Developer Sports Interactive udogovorio je s EG-om mogućnost prodaje novog izdanja na njihovoj platformi čime je zadan udarac Steamu preko kojeg se dosada mogla jedino nabaviti igra. Iako još nije ni predstavljen, Football Manager 2021 trebao bi izaći krajem godine na obje platforme. Spomenimo još samo jedan zanimljiv detalj. Besplatno izdanje na EGS-u je cross-platform naravi što u prijevodu znači kako je moguće igrati protiv igrača sa Steama, ali i prenijeti vlastite podatke na drugu platformu.

S druge strane, Watch Dogs franšiza propustila je svoju priliku da postane kvalitetan serijal. Dobar pokazatelj je taj da je prije nekoliko mjeseci besplatan bio naslov Watch Dogs, a sada je njegov nastavak — Watch Dogs 2. Kvragu, Ubisoft je prije dva mjeseca besplatno nudio istu igru. Ipak, Watch Dogs 2 posjeduje nekolicinu zanimljivih očuđujućih mehanika, kao i dovoljno širok svijet da ga se može nazvati solidnim naslovom kojeg su pojele vlastite ambicije. Čini mi se kako je riječ o serijalu koji je htio otvoriti, ali je uspio samo pokucati na vrata 21. stoljeća.

Spomenimo još kako je svoje mjesto u izlogu našao i indie naslov Stick It To The Man koji je prije dvije godine uspio oduševiti humorom, ali i pogledom na društvo.

Za koji god naslov se odlučite, imate do sljedećeg četvrtka — 24. rujna — da ih nabavite preko Epic Games platforme.