Dakle, stvari stoje ovako: bliži nam se Božić i želimo ti pokloniti jedan dar. No, znaš da smo mi u Brickzine-u mrvicu zeznuti pa smo za tebe osmislili poklon koji ti neće stići ispod bora, lijepo zamotan u ukrasni papir.

Kako volimo avanture i iznenađenja, reći ćemo ti samo da ćeš se za ovaj poklon ipak morati malo potruditi. Ali svečano ti obećajemo, uz to ćeš se i super zabaviti!

Zato, posjećuj našu web stranicu naredna tri ponedjeljka, pažljivo prati korake i otkrij kakva je to fora s bora!

Bok! Dobro nam došao. Jako nam je drago da zajedno krećemo u ovu digitalnu božićnu avanturu. Pa zasučimo rukave i krenimo…Za početak, pronađi par komada praznog A4 papira, bijelog ili u boji. Znamo da je to dosta teško – jer tko je još vidio imati papire bez ijednog crteža ili črčkarije, ali vjeruj nam, važno je!

Kada si pripremio papire, uzmi škarice i izreži osam do deset krugova od papira. Za što bolji krug, pomozi si rubom čaše ili šalice, nećemo nikome reći! Papirnate krugove spremi za sljedeći korak.

….a do sljedećeg ponedjeljka, strpljen-spašen.

Ne možeš se sjetiti gdje si spremio svoje papirnate krugove? Bez žurbe, imamo vremena.

Nakon što ih pronađeš, sjeti se da smo ti rekli da je važno da papiri budu prazni. Zašto? Zato što je došlo vrijeme da na njih nešto nacrtaš. Slažeš li se?

Na primjer, možeš nacrtati sunce i more da te podsjete na ljeto koje je bilo taaako daaavno, ili pak pahulje i sanjke. Jer svi potajno držimo fige da će baš ove godine u Rijeci pasti snijeg. Naravno, ako ne želiš ne moraš crtati. Možeš samo obojati svoje krugove, ili na njima iscrtati točkice, crtice, kockice…

Kažu veliki umjetnici da je dobro da crtež odleži. Veliki kuhari to će isto reći za, primjerice, tijesto za pizzu. Na takav će način svi sastojci imati dovoljno vremena da se fino sljube i zaljube.

Zato ćeš i ti svoje crteže pustiti do sljedećeg tjedna. Nastavljamo ubrzo!

skoči Back to top gore