Dakle, stvari stoje ovako: bliži nam se Božić i želimo ti pokloniti jedan dar. No, znaš da smo mi u Brickzine-u mrvicu zeznuti pa smo za tebe osmislili poklon koji ti neće stići ispod bora, lijepo zamotan u ukrasni papir.

Kako volimo avanture i iznenađenja, reći ćemo ti samo da ćeš se za ovaj poklon ipak morati malo potruditi. Ali svečano ti obećajemo, uz to ćeš se i super zabaviti!

Zato, posjećuj našu web stranicu naredna tri ponedjeljka, pažljivo prati korake i otkrij kakva je to fora s bora!

Bok! Dobro nam došao. Jako nam je drago da zajedno krećemo u ovu digitalnu božićnu avanturu. Pa zasučimo rukave i krenimo…Za početak, pronađi par komada praznog A4 papira, bijelog ili u boji. Znamo da je to dosta teško – jer tko je još vidio imati papire bez ijednog crteža ili črčkarije, ali vjeruj nam, važno je!

Kada si pripremio papire, uzmi škarice i izreži osam do deset krugova od papira. Za što bolji krug, pomozi si rubom čaše ili šalice, nećemo nikome reći! Papirnate krugove spremi za sljedeći korak.

….a do sljedećeg ponedjeljka, strpljen-spašen.

Ne možeš se sjetiti gdje si spremio svoje papirnate krugove? Bez žurbe, imamo vremena.

Nakon što ih pronađeš, sjeti se da smo ti rekli da je važno da papiri budu prazni. Zašto? Zato što je došlo vrijeme da na njih nešto nacrtaš. Slažeš li se?

Na primjer, možeš nacrtati sunce i more da te podsjete na ljeto koje je bilo taaako daaavno, ili pak pahulje i sanjke. Jer svi potajno držimo fige da će baš ove godine u Rijeci pasti snijeg. Naravno, ako ne želiš ne moraš crtati. Možeš samo obojati svoje krugove, ili na njima iscrtati točkice, crtice, kockice…

Kažu veliki umjetnici da je dobro da crtež odleži. Veliki kuhari to će isto reći za, primjerice, tijesto za pizzu. Na takav će način svi sastojci imati dovoljno vremena da se fino sljube i zaljube.

Zato ćeš i ti svoje crteže pustiti do sljedećeg tjedna. Nastavljamo ubrzo!

Evo te! Važan korak je pred tobom, a za njega će ti trebati ljepilo te vrpca ili špagica. Bitno je samo da ne bude jako teška i previše tanka.

Krenimo redom. Uzmi svoje papirnate krugove i presavij ih na pola. Jesi? Super. Sada ćeš polovicu jednog kruga zalijepiti za polovicu drugog. I tako ćeš ponoviti sa svim krugovima. Puno je lijepljenja pa pazi da si ne zalijepiš prste!

Kada si zalijepio sve polovice, dobit ćeš nešto nalik maloj harmonici od papirnatih krugova. 

Sada uzmi vrpcu ili špagicu dugu između 20 i 25 cm. Izmjerio si dužinu? Odlično. Ostaje ti još samo povezati dva kraja i zavezati čvorić. Eto ga! Napravio si svoju trakicu – tako ćemo ju zvati od milja. Zajedno s harmonikom, spremi ju na sigurno mjesto do sljedećeg koraka. Nestrpljivo ga iščekuješ? Da budemo iskreni, i mi!

Zar je već je prošlo tjedan dana? To onda znači da smo stigli do posljednjeg koraka.

Ako misliš da je pravo vrijeme da nešto napraviš s trakicom i harmonikom od papirnatih krugova, u pravu si! Uzmi ljepilo i trakicu dobro zalijepi na sredinu hrpta harmonike. Ako ne znaš što je hrbat, nije problem, sada ćeš naučiti.

Jesi? Zalijepi polovicu prvog i zadnjeg papirnatog kruga, i voilà! Upravo si izradio svoju papirnatu kuglicu za bor! Hej! Papirnatuuuu kuuuglicuuu za boooor. Nadamo se da već trčiš do bora kako bi je objesio na najvidljiviju granu.

Hvala ti na super društvu. Rekli smo ti da ovaj poklon nećeš dobiti ispod bora, ali smo ti obećali da ćeš se dobro zabaviti. Nadamo se da smo ispunili obećanje i da ti je ovo bila dobra fora. Fora koja sad već sigurno visi s bora. ☺

PS. I mi želimo okititi našu FB stranicu pa nam je palo napamet kako nam možeš pomoći u tome. Svoju papirnatu kuglicu objesi na bor i pofotkaj je. Odaberi fotku na kojoj je tvoja fora s bora najbolje ispala i pošalji nam je na brickzine@brickzine.hr, a mi ćemo je objaviti na našoj FB stranici.

Uživaj u praznicima!
Do neke nove fore, pozdravlja te tvoja Brickzine ekipa

skoči Back to top gore