Popularni ružičasti kušin (uistinu prva riječ koja mi padne na pamet kad ga vidim) Kirby s nama će se družiti u 2022. godini. S obzirom na to kako je Nintendo danas objavio novi gameplay naslova Kirby and the Forgotten Land, koristimo priliku da vas ukratko upoznamo s njim.

Glavno pitanje je sljedeće: zašto je važno da nas se s njime upozna? Krenimo redom. Od našeg zadnjeg druženja prošlo je skoro četiri godine kada se na malim ekranima vrtio zadnji nastavak Nintendove franšize, Kirby Star Allies (Super Kirby Clash i Kirby Fighters ipak ne nastavljaju priču). Nadalje, pored standardnih i dragih obrazaca obrane Dream Landa, novi nastavak najavljuje važne iskorake. Jedan od njih je prebacivanje Kirbya u otvoreni svijet unutar kojeg će Waddle Dee Town figurirati kao prijestolnica koja raste kako protagonist rješava zadatke. Istina, taj svijet ima postapokaliptični vibe, ali prema viđenom, opravdava ga. Ako ste imali prilike igrati npr. Super Mario Odyssey, ovo bi mogao biti naslov koji vas mogao itekako ugodno iznenaditi, posebice ako istaknemo činjenicu da će ovo biti njihov prvi izlet u platformerske 3D vode.

Ako nam ne vjerujete, bacite oko na najnoviji video koji nam pokazuje širenje junakova arsenala, ali i mogućnost igranja udvoje pri čemu bi drugi igrač ušao u lik i djelo Bandana Waddle Deea.

I da – Kirby and the Forgotten Land trebao bi svoje mjesto na policama naći 25. ožujka 2022. godine.