Napokon je došlo vrijeme za malo promjene. Nakon što smo o silnim simulacijama i builderima govorili za računala, danas ćemo vam pokazati builder za – VR.

Naime, jedan od žanrovskih klasika, Cities: Skylines, trebao bi u narednoj godini dobiti svojevrsni spin-off naslovu u vidu Cities VR. Znači, govorimo o igri koja bi trebala u ptopunosti preuzeti mehanike i načela igre koja još uvijek glasi za najbolji postojeću graditeljsku igru unutar svoje žanrovske niše. Okej, u čemu je kvaka?

  1. Iza Cities VR stoji drugi studio – Fast Travel Games. Dobra vijest je što imaju sličnih iskustava, ali problem je što ne znamo jesu li u komunikaciji sa studiom iza originala.
  2. Može li ovaj tip igre biti usklađen s onime što publike očekuje od VR igre? Prema viđenom, as u rukavu nadolazećeg naslova trebala bit se kriti u mogućnosti različitih perspektive pri čemu VR tehnologija itekako pomaže. Naravno da želim šetati svojim gradom i diviti se tome kako ne razumijem kako funkcionira kružni tok u širem kontekstu.
  3. Znamo li nešto više o igri? Apsolutno ništa. Znamo samo da će igra nastojati prenijeti core mehanike originalnog naslova što znači kako a) ne znamo znaju li što one znače i b) ne znamo ništa o dodatnom sadržaju jer se isključivo vezuju uz svoje jake strane.

U prijevodu, Cities VR ima svojih rupa. Međutim, koncept nas itekako intrigira jer, budimo realno, VR šetnja friški dignutim gradom predstavlja se kao dobra zamjena dok Rijekom prolazi bura.