Kvalitetnih prostora za djecu uvijek nedostaje, posebno blizu mjesta rada koji se doživljavaju “ozbiljnim” i isključivo poslovnim zonama.

Fenomen “coworkinga” zbog promijenjene prirode rada i poslova izrazito je upečatljiv posljednjih godina, a prostori i ljudi koji ih vode stalno traže nove načine privlačenja i prilagođavanja korisnicima.

Jedan od novijih trendova je osiguravanje prostora za djecu u kojem i najmlađi nešto rade, igraju se, uče i u svakom slučaju korisno provode vrijeme,

Čak je i Forbes za veliki London u kojem je scena kreativaca izrazito snažna najavio promjene trendova koji se usmjeravaju i prema djeci.

Jedan od posebno inspirativnih primjera dolazi iz Santa Monice u Kaliforniji. “Big&Tiny” je “coworking” prostor koji je cijeli poslovni model izgradio oko zaposlenih roditelja koji trebaju prostor na rad kroz nekoliko sati u danu i njihove djece koju nije uvijek ni moguće ni prikladno ostavljati u vrtićima, kod baka i sl..

Dječji dio je izrazito privlačno uređen, fokusiran na prirodne materijale i drvo, prilagođen različiti senzornim i kreativnim potrebama djece, a programski sve funkcionira kroz kreativne radionice ili samostalnu igru.

Dok njihovi roditelji iz Santa Monice rade na programiranju nove videoigre za studio iz Kine djeca provode ispunjeno i kvalitetno vrijeme vrlo blizu roditeljima koji im se mogu i priključiti te pružiti podršku.

Cijeli priču o centru donosi Dezeen, a za više detalja možete istražiti i stranicu “Big&Tiny“. Ako vas put odnose do Santa Monice znate gdje navratiti.