Ponekad je nemoguće pobjeći od lošeg dana. Znate, jedan od onih dana kada bus urani, dnevnik kaže tvoje prezime, prijatelj kaže tvojoj simpatiji, učitelj kaže tvojem tati i tako unedogled. Nezgoda po nezgoda, bez malog odmora, dok ne dođemo polumrtvi do kreveta. Malo je protuotrova za takve dane, ali drago mi je izjaviti kako sam upravo našao jedan – Tyrannosaurus Rex u božićnom džemperu.

Mrtav ozbiljan sam. Svjetski poznati londonski Natural History Museum odlučio je svojeg pripitomljenog T-Rexa uvesti u božićno raspoloženje, tako što su na njega navukli masivni blagdanski džemper. Iza modnog dodatka stoji obiteljska firma iz Leicestera koja je je u krugovima obožavatelja džempera poznata što je iste radila i za Ed Sheerana te Houses of Parliament.

Više od sto sati je potrošeno u izradu džempera koji je samo 12 puta teži od onog koji skrivate po ormarima. Naravno, istih modnih dodataka ima i u našoj veličini. Iza svih tih silnih džempera ima i poruka: prikupljena sredstva usmjerena su potrebama muzeja za koji još uvijek nije prošlo krizno razdoblje.

U svakom slučaju, hvala im što su odlučili staviti božićni džemper na T-Rexa. Sada možemo reći da je službeno započeo advent.