Ako nemate što za raditi

Netko je rekreirao originalnu Zelda mapu pomoću 25 000 legića i izgleda još bolje nego što zvuči

Vijesti

Podno bratovog stola još uvijek stoje kutije i kutije legića. Za svaki slučaj, znate. Nikad ne znate kada ćete se probuditi na desnu nogu, pogledati kroz prozor i reći:”Danas je dobar dan za rekreirati originalnu NES mapu Legend of Zelda. Poslije kave.” Okej, malo sam predetaljan i nisam se probudio u tom stanju, ali netko je i njegovo ime je Ian Roosma.

Naime, dugogodišnji fan igre, ali i legića, duge je dvije godine kontemplirao kako ispuniti prazan zid. I onda je došao na ideju o LEGO rekreaciji originalne mape Legend of Zelda. Razlog je nostalgične naravi; bila je to među prvim igrama koje je prešao kada je tek ulazio u gejming svijet. A odluci je pridonijela i činjenica što ostvaraj mape nije bio jednostavan; uostalom, s brojkom 25 000 ne završava cijela priča jer Roosma je morao, pomoću Bricklinka, pretraživati hrpe specifičnih kockica kako bi rekreirao stabla, neprijatelje, rijeke itd. Samo za stabla mu je bilo potrebno 8 400 LEGO kockica!

Ipak, nakon četiri mjeseca uspio je doći do impresivnog rezultata koji sada ukrašava njegov zid. Nitko ne čuva svoje legiće badava.