Objavljena knjiga “Sunce za doručak” – nesvakidašnje zabavan i poučan priručnik o životu biljaka

Vijesti

Školska knjiga je objavila zanimljiv naslov posvećen slavlju biljaka iz cijeloga svijeta. I mi skačemo s tulipanima! 🙂

Sunce za doručak u izdanju Školske knjige jedan je od onih priručnika koji na ležeran način priča priču o tajnom svijetu biljaka kao vječitoj misteriji koja nas okružuje, što garantira dobar spoj edukacije i zabave kako djeci tako i roditeljima.

Autor Michael Holland, ekološki stručnjak i vrsni poznavatelja biljnog svijeta, svoje iskustvo pretače u ovu knjigu obogaćenu prekrasnim iIustracijama te ispisuje stranice začuđujućim činjenicama o biljnom svijetu zahvaljujući čemu ćete saznati mnoge nevjerojatne činjenice.

Neki već znaju kako su mnoga glazbala izrađena od drveta, na koji način nastaju zobene pahuljice i kao i to da su neke biljke ljekovite dok su druge opasne, no malotko zna kako je za rast sjemenki ponekad potreban – požar, da najveće sjemenke na svijetu putuju morem ili da postoje biljke kradljivice koje drugim biljkama otimaju hranjive sokove.

No kad naučite da su rani gramofoni koristili iglu od bodlje kaktusa, da krumpir može poslužiti kao mini-električna centrala ili da najmanje biljke na svijetu mogu plivati… dolazimo do sadržaja koji ovu knjigu čini posebnom.

Kako ne bi sve ostalo samo na zabavnoj teoriji, ovu knjigu krase i zanimljivi pokusi s biljkama koje mladi vrtlari mogu izvoditi pod nadzorom odraslih.

Sunce za doručak ima svečanu brickzinovsku značku preporuke! 🙂