Poljski studio Tate Media odlučio je okupiti gejming zajednicu u nadi da mogu pomoći Australiji.

Australija gori i trebalo bi vas to brinuti. Ako je to ono što nam se sprema narednih nekoliko desetljeća zbog globalnog zatopljenja, sada je vrijeme da pokažemo da si možemo međusobno pomoći unatoč tome što smo miljama daleko od, kako to nazivaju zadnjih dana, megapožara.

Ako preskočimo samo osvještavanje preko društvenih mreža ili odlazak u Australiju kako bi skočili u požare po koale, ostaje nam samo jedna opcija, a to je ona financijska. Zadnjih dana ste stoga imali prilike vidjeti mnoge sportske zvijezde kako daju određenu sumu novaca prema postavljenim parametrima (australski vratar Mathew Ryan tako daje za svaku obranu 500 dolara, dok Nick Kyrgios za svaki as daje 200 dolara). Hrvatski nogometaš Borna Sosa pokazao je da se pomoći može i udomljavanjem koala (financijska pomoć za koju zauzvrat osoba dobije certifikat da je posvojila koalu koja nastavlja živjeti u rezervatu).

Jučer je iz gomile sličnih mogućnosti iskočila jedna iz gaming zajednice. Poljski studio Tate Media odlučio je sve prihode (do 19.1) ostvarene kroz prodaju svojeg platformera Kangaroo: Round 2 usmjeriti prema žrtvama požara u Australiji. Klokan za klokana.

Igra košta samo dva eura te je kroz prošlu godinu prikupila pozamašnu količinu pohvala unatoč starijim vizualima. Međutim, to je manje važno s obzirom na okolnosti u kojima je zadnja stvar koju trebate napraviti da provjerite proizvod. Igru možete kupiti ovdje.