Pričaj mi priču: Storyteller je na korak do izlaska

Vijesti

Koliko ideja, toliko priča.

Ili se barem čini kako bi to mogao biti slogan nadolazeće igre Daniela Benmerguia, Storyteller. Nakon gotovo deset godina rada na naoko jednostavno naslovu, čini se kako je argentinski developer odlučio kako je možda došlo vrijeme i za novi projekt.

No, što je Storyteller? Riječ je o naslovu koji nastoji iz igrača izvući priču; jedino što mu daje je naslov cjeline. Na njemu je da sukladno nazivu poglavlja osmisli priču pomoću danih likova i radnji. Ako piše tragedija, radite tragediju. Ako piše komedija, radite komediju.

Naoko kruta igra prema pokazanome ipak spretno koristi svoje konceptualne okvire te pomoću animacija i spajanja poglavlja izaziva igrača da pregazi konvenciju. Treba paziti kako se slažu blokovi, a treba i pamtiti prethodnu konstrukciju ako želite zaokružiti cijelu priču.

Storyteller golica maštu, ali trenutno ostaje na tome s obzirom na to kako nam se u rukama trenutno nalazi jedino demo verzija. Kada bi trebala izaći igra? Ne znamo; čini se autor još nije našao prikladan kraj svoje priče.