Brickzine je od početka zamišljen kao platforma koja živi u različitim oblicima i mjestima, a osim glavnog portalskog izdanja dugo smo “mućkali” kako kreirati i njegovu tiskanu verziju. Da li to treba biti fanzin? Treba li biti na kioscima? Možemo li mi to? Sve su to bila teška pitanja do trena kada smo odlučili napraviti časopis kvalitetnog tiska i papira, bogato originalno ilustrirani i nabijen tekstom. Nekako nam se nije činilo fora raditi “trash” kojeg ima već puno, a koji nas sigurno često veseli.

Tema ljetnog broja je ulica koja je obrađena kroz priče o uličnoj umjetnosti i umjetnicima, istraživanja o povijesti ulica, prijedloge akcija kojima se ulice mogu oplemeniti, urbanističko problematiziranje… Uz priče o ulici tu su i stolarski, vrtlarski, elektronički “uradi sam” projekti, arheološka avantura, preporuke knjiga, igara, stripova za čitanje i gledanje ovoga ljeta. U svakom slučaju pravi čitateljski bombon.

Izdavač Brickzinea je Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač RIJEKA 2020 d.o.o., a uz festival Tobogan nastaje kao jedan od proizvoda Dječje kuće u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

Ilustracije su izradili:

Goran Radošević, Klara Rusan, Vanda Čižmek, Anja Sušanj, Davor Pavelić, Dragan Kordić

Tekstove su pisali:

Kristian Benić, Gorana Stipeć Brlić, Ana Smokrović, Tomislav Pernjak, Zoran Medved, Asja Zec, Jelena Pervan, Anda Bukvić, Mladen Kopjar, Miroslav Cmuk…