Kako je to biti putnik?

Prošli tjedan dobili smo vjerojatno jednu od najboljih igara godinu u vidu Microsft Flight Simulatora o kojem će još biti riječi; samo ne ovdje jer ovo je članak posvećen naslovu Airplane Mode koji simulira “užitke” putovanja avionom.

Dobro ste pročitali. AMC je odlučio provesti u djelo ideju developera Hosnija Aujia o simulaciji putničkog iskustva. Airplane Mode inspiraciju izravno vuče iz naslova Desert Bus u kojem su igrači morali osam sati voziti pokvareni bus te se odlučuje za sličan modus operandi, samo s malo sretnijim okruženjem. Vaš jedini zadatak je izdržati šest sati leta na liniji JFK – Reykjavik. Ili barem dva sata na liniji JFK – Halifax, Nova Škotska, Kanada.

To je to. Redom će vas ometati turbulencije, putnici, stjuardese, piloti itd. Možete riješavati sudoku, gledati filmove, baviti se magazinima, ali šest sati će i dalje ostati šest sati. U tome je ključ. AMC ne skriva želju za zafrkavanjem ljudi koji nemaju vremena. Airplane Mode od vas jedino to traži i zauzvrat ne nudi previše kao primjerice drugi slični simulatori leta u kojima ste vi, ni više ni manje, avion.

Ovdje ste samo putnik i možete samo biti putnik. Svojevrsni performans koji bi prema najavama trebali zaigrati ove jeseni. Imamo vremena saznati kada točno.