Pomalo neočekivano, ali RTS naslovi su u (ponovo) u modi. I dok nisu nikad izašli iz našeg vidokruga, drago nam je znati kako žanr lakim korakom okuplja nove igrače. U toj namjeri čini nam se da bi im itekako mogao pomoći naslov iz radionice Madnetic Gamesa, Mythos Slavic Builder.

Smještena u razdoblje prije pisane riječi (Age of Mythos), naslov uvodi igrača u mitološki svijet Slavena. prateći jednostavne RTS mehanike, MSB od igrača traži da izdignete svoje pleme kroz konstruiranje sela, istraživanje dalekih zemalja te božju pomoć. I zadnje nije samo ciničan komentar, već istaknuta mehanika s obzirom na to kako s čini kako će developeri nastojati što je više moguće pretisnuti slavensku mitologiju u samu igru. Istina, u nekim trenucima se čini kako Mythos Slavic Builder inspiraciju crpi iz Gospodara prstenova ili Vikinga, ali kad se mašti pusti na volju 😀

Unatoč tome što vas dizajnom ili grafikom neće otpuhati, držimo fige da im njihova glavna komponenta – magijski realizam – uspije kao što je u prikazanom traileru. Naravno, datum izlaska igre nemamo, ali 2022. godina je duga.