Mumini!

Dječja cika koja proizlazi iz samo jedne riječi dovoljna je da zaokupi pažnju. Svjesni smo kako njihovo spominjanje nikada nije uzaludno, a svjestan je toga i studio Hyper Games. Njihova škvadra najavila je skorašnji izlazak avanture Snufkin: Melody of Moominvalley.

O čemu je riječ? Snufkin: Melody of Moominvalley se predstavlja kao muzikalna avantura koja prati Snufkina u nastojanju da povrati ravnotežu doline. Developeri su obećali mnoštvo zagonetki, stealth elemenata, kao i niz priča koje su uzeli iz univerzuma same spisateljice Tove Jansson. U ovome trenutku teško je kazati išta više, ali nam je drago i podcrtati vijest da izlazi igra o Muminima s obzirom na uspjehe, kako knjiga, tako i samin animiranih serija. Uostalom, niz danih slika govori nam kako je studio odlučio što je više moguće približiti se već napisanom svijetu umjesto da uvodi nove ideje.

I dok čekamo da igra izađe tijekom iduće godine, čini se kako se najbolji način za potrošiti vrijeme skriva u Dječjoj kući, s Muminima i Tove Jansson.