Špekuliramo u izostanku konkretnijih informacija

U 2020. godini dvije su PS eksluzive došle na PC platformu. Riječ je o naslovima Horizon Dawn Zero (2017) te Death Stranding (2020). Premalo? Previše? Nije važno; ono što je važno je koji su sljedeći koraci za Sony.

Tijekom proteklog vikenda u javnost je izašlo novo korporativno izvješće u kojem se našlo mjesta za nekoliko zanimljivih odlomaka na temu prebacivanja ekskluziva. Istraživanjem strateških planova za 2020. godinu otkriveno je kako Sony PC vidi kao platformu na kojoj će se voditi najveći ratovi za korisnike zbog čega je japanska tvrtka primorana napraviti iskorak na istoimenoj platformi. Iskorak iliti prebacivanje ekskluziva na drugu platformu. Ipak, treba napomenuti kako Sony ističe kako im PS ostaje prvi prioritet što je i vidljivo kroz još jednu inicijativu: vraćanje igrača. Ovdje je zanimljiva činjenica da to žele postići prebacivanjem ekskluziva na PC.

Pomalo šturo, ali dovoljno da zaključimo dvije stvari:

  1. Možemo očekivati dolazak starijih naslova na računala s obzirom na to kako oni nosi najmanji rizik da naljute PS zajednicu. Uostalom, Horizon Zero Dawn star je tri godine te teško da više donosi profit na konzolama. Uostalom, i HZD i Death Stranding nalazili su se na vrhu prodajne ljestvice tijekom protekla dva mjeseca.
  2. Teško je da možemo očekivati glavne uzdanice (God of War ili Last of Us) s obzirom na to kako je riječ o glavnim zvijezdama PS-a. Ipak, nedorečenost strateškog plana ostavlja dovoljno nade da dođe i do toga.

S obzirom na to kako je samo jedna igra doživjela skok, možemo očekivati da će do kraja godine na PC skoknuti još (barem) jedan naslov.

Ako vas zanima, izvještaj možete pročitati ovdje.