Čini se kako bi mnogi mogli dobiti lakšu ući u svijet testiranja igara

Igraća zajednica opazila je zadnjih mjeseci kako im se među opcije na Steamu sakrila jedna nova — Steam Playtest. Nije trebalo dugo da se sazna kako je novu funkciju proizašla iz želje da se developerima pruži prostor za testiranje igara na samoj platformi, dolazeći time lakše u dodir sa zajednicom.

Ipak, Steam je tek jučer u javnost službeno predstavio novu opciju. Što smo saznali? Steam Playtest još uvijek je u beta fazi te nije u potpunosti funkcionalan. Ujedno, besplatan je. Sada kada riješili osnovni repertoar informacija (radi? radi), možemo i ukratko opisati kako funkcionira sustav.

Naime, Steam Playtest trebao bi popuniti rupu između demo i early acces verzija koje trenutno naplavljuju platformu. Developeri će sada imati opciju birati između standardnih beta testiranja koja su se dosad provodila van svih platformi ili mogućnosti testiranja na samome Steamu koji bi sada trebao zajednici omogućiti da se lakše uključi u projekte. Developeri će imati mogućnost pozvati igrače, ali i otvarati igru onima koji se prijave putem Playtesta.

Odlična inicijativa za koju se nadamo kako će ubrzo izaći izaći iz beta faze. Razriješimo za kraj tajnu naslovne slike. Riječ je o igri Total WarELYSIUM koju imate priliku probati upravo na Steam Playtestu. Ako ste fan kartaških igri, ovo je prava stvar za vas.

Ne brinite. Odobrenje nećete dugo čekati.