PewDiePie već godinama pripada vrhu popularnih lica iz “jutjuberskog” svijeta, posebno onog dijela posvećenog videoigrama, a uz milijune dolara na sebe je proteklih mjeseci zbog neprimjerenog rječnika, humora bez granice i politički nekorektnih uradaka navukao i niz skandala.

Ipak, posljednjih dana prošle godine napravio je uradak koji nema veze s igranjem i zezanjem već s čitanjem i knjigama. Naime, kako i sam kaže 2018. godinu posvetio je i knjigama nadoknađujući mnoge ranije propuste te je pročitao 72 naslova, pa je zato i kroz godinu izbacivao radove kojima je preporučivao naslove koje čita te radio svojevrsni “čitateljski klub”.

Cijeli video je usmjeren mlađoj publici (mahom između 12 i 25 godina) koja i prevladava među pretplatnicima kanala (njih gotovo 80 milijuna!), a u njemu je  u predstavljanju pojedinih naslova i autora PewDiePie osoban, uobičajeno uvrnuto humorističan i dosta rječit. Osim što ističe pojedine naslove, glavni i najvažniji motiv koji se provlači kroz cijeli video je da uz sve druge kreativne i zabavne zanimacije treba i čitati, posebno književnost jer se tako bolje shvaća svijet i razvija mašta. S njegovim omiljenim naslovima i sudovima o knjigama se ne moramo slagati, ali konačna poruka o čitanju je pozitivna.

Kako to izgleda i o čemu govori svakako pogledajte i sami – nakon četiri dana video ima 4 milijuna i 600 000 pogleda što je veće od broja stanovnika naše zemlje i većine kanala koji inače preporučuju knjige.