Iako naslov videa kaže da je 2018. godine pročitao 721 knjigu to je samo još jedna fora iz PewDiePie tvornice. Ali ni pravi rezultat nije loš…

PewDiePie već godinama pripada vrhu popularnih lica iz “jutjuberskog” svijeta, posebno onog dijela posvećenog videoigrama, a uz milijune dolara na sebe je proteklih mjeseci zbog neprimjerenog rječnika, humora bez granice i politički nekorektnih uradaka navukao i niz skandala.

Ipak, posljednjih dana prošle godine napravio je uradak koji nema veze s igranjem i zezanjem već s čitanjem i knjigama. Naime, kako i sam kaže 2018. godinu posvetio je i knjigama nadoknađujući mnoge ranije propuste te je pročitao 72 naslova, pa je zato i kroz godinu izbacivao radove kojima je preporučivao naslove koje čita te radio svojevrsni “čitateljski klub”.

Cijeli video je usmjeren mlađoj publici (mahom između 12 i 25 godina) koja i prevladava među pretplatnicima kanala (njih gotovo 80 milijuna!), a u njemu je  u predstavljanju pojedinih naslova i autora PewDiePie osoban, uobičajeno uvrnuto humorističan i dosta rječit. Osim što ističe pojedine naslove, glavni i najvažniji motiv koji se provlači kroz cijeli video je da uz sve druge kreativne i zabavne zanimacije treba i čitati, posebno književnost jer se tako bolje shvaća svijet i razvija mašta. S njegovim omiljenim naslovima i sudovima o knjigama se ne moramo slagati, ali konačna poruka o čitanju je pozitivna.

Kako to izgleda i o čemu govori svakako pogledajte i sami – nakon četiri dana video ima 4 milijuna i 600 000 pogleda što je veće od broja stanovnika naše zemlje i većine kanala koji inače preporučuju knjige.