Tigre, okini: objavljene najbolje fotografije divljih životinja u 2022.

Vijesti

Kroz radni tjedan Dječje kuće moguće je sakupiti nezavidnu kolekciju sličica nalik onima kultnog Životinjskog carstva. Uvijek se nadamo kako je riječ o duplićima, ili kako su nam ih ostavili da nas navuku. Kako i sami iza sebe imamo karijere slijaša (neuspjeli sleng, kolekcionari sličica), možemo samo reći jedno: sličice su samo prvi korak!

Ovogodišnja dobitnica: Karine Aigner/Wildlife Photographer of the Year

Kako bi pokazali zašto je tomu tako, ukazujemo na rezultate netom završenog internacionalnog natječaja londonskog Prirodoslovnog muzeja, Wildlife Photographer of the Year. Usmjeren osvješćivanju razine ugroženosti, kako planeta, tako i njegove prirode, natjecatelji prilažu vlastite uvide u životinjsko carstvo.

Prošlogodišnji pobjednik: ‘Lake of ice’ © Cristiano Vendramin, Italy

Nakon što je prošle godine nagrada otišla u ruke talijanskom fotografu Cristianu Vendraminu za hvatanje objektivom zime sjeverne Italije, ove godine je nagrada otišla Karine Aigner za pčelastu loptu u stvaranju. Pored nje, nagrada za najboljeg mladog fotografa pripala je Katanyou Wuttichaitanakornfrom za uhvaćenog kita u trenutku obroka.

Ovogodišnja dobitnica za najboljeg mladog fotografa: Katanyou Wuttichaitanakorn/Wildlife Photographer of the Year

S obzirom na to kako natječaj traje samo 58 godina, slobodno se bacite u potragu za novim fotografijama; štoviše, javnosti se ostavlja uvid i u među ostale finaliste, kako ove godine, tako i prethodnih izdanja. U nastavku donosimo samo tračak istih:

Treefrog pool party © Brandon Guell/Wildlife Photographer of the Year
The octopus case © Samuel Sloss/Wildlife Photographer of the Year
Polar frame © Dmitry Kokh/Wildlife Photographer of the Year

Kao što smo rekli, sličice su samo početak 😉

Photo: Karine Aigner/Wildlife Photographer of the Year