Iako smo pomiješanih emocijoma spram novih obrada starih igara, u načelu smo otvoreni prema ideji remastera.

Oblačenje klasika u novo ruho je prijeko potrebna praksa ako ih ne želimo jednostavno zaboraviti i uskratiti šansu novim generacijama da izgrade vlastiti igraći kanon, kao i kulturu. Riječ je o svojevrsnoj restauraciji virtualnih svijetova.

Hodajući putem utabanim prethodnom mišlju, ne možemo vam opisati koliko nam je bilo drago nakon što smo saznali vijest kako na servis ide strateška lektira — Total War: Rome. Jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji naslov Total War franšize, izašao je 2004. godine kada je zajednici predstavio strateške bitke epohalnih razmjera za vrijeme izlaska. Grafički ostvaraj igre većini je ostao u najboljem sjećanju u kojem pronalazimo i reminiscencije na priloženu kampanju za koju vjerujem da je inspirala dio igre da se pozabave poviješću.

No, što donosi remaster na stol? Za početak, Grafički redizajn koji prikriva činjenicu da je igra stara skoro 17 godina. Još važnijim se čini servisiranje strateških mehanika koje zasigurno nisu najbolje ostarile (diplomacija, vojna taktika). Pored toga, očekuje nas podrška za Steam Workshop, kao i dodatnih 16 igrivih frakcija na Apeninskom poluotoku.

Imamo i datum izlaska — 29. travnja. Treba istaknuti činjenicu da ako imate originalnu verziju na Steamu, možete nabaviti remaster u pola cijene. Nažalost, CD od starog se ne računa.