Mi vjerujemo u naslov 2 Ton Studiosa koji je mnoge iznenadio svojim pristupom žanru

Ponovo se okrećemo najavama igrama nakon duže pauze i ovoga puta nam je za oko zapeo platformer Unto The End. Riječ je o igri iza koje stoji 2 Ton Studios te koja već duže vrijeme golica igraću zajednicu. O čemu je riječ?

Unto The End preuzima klasičnu priču o povratku oca familiji te ju prem najavama vrti kroz Odisejev kalup s obzirom na to kako se radi o platformeru koji u prvi plan stavlja borbu. Međutim, kvaka se nalazi u činjenici da borba nije jedino sredstvo preživljavanja u divljini za glavnog protagonista.

Prema traileru igra se naslanja na pokušaj dekonstrukcije pojma stranca kroz njihov prikaz (redom čudovišta), ali i njihove kulture. Igrač će imati priliku trgovati, sporazumijeti se te izbjeći borbu kroz čin učenja o drugim kulturama, ali i načinima pristupa (dašak romana Čekajući barbare). Ujedno, trailer je pokazao zanimljive borbene mehanike koje su jasno usmjerene prema isticanju rizičnosti borbe.

Posvemašnji pristup ekipa iza igra pojmu realizma trebao bi zaintrigirati mnoge u vremenima kada se raspravlja o problemima migracije. Unto The End trebao bi na računala, PS4, Xbox One te Stadiu doći 9. prosinca, dok bi na Nintendo Switch trebao doći 17. prosinca.