Mačke i avioni

Whisker Squadron vraća Star Fox na mala vrata u gejming svijet

Vijesti

ZF naslovi koji prvenstveno uključuju Buzzovu “To infinity and beyond!” ili u prijevodu, let odabranim avionom do Jupitera i nazad, danas su na niskim granama. Zaboravljamo kako najbolje iskustvo nije, a umjetnost nam govori kako i neće biti biti, ono najrealnije.

No, dobro — čemu sve ovo? Tako je — Whisker Squadron. Naslov iza kojeg stoji Flippfly  počeo se šuljati zajednicom, povlačeći ljude za rukav kako bi gurnuli njihov projekt jedan korak bliže ostvarenju. Prvo da riješimo studio; nisu nepoznati jer im je prije sedam godina izašao ZF naslov koji je osvojio mnoštvo simpatija — Race The Sun. Jednostavan naslov koji je uspješno koristio modele nasumičnog generiranja svemirskih utrka.

Na tragu tog naslova je i Whisker Squadron koji se prvenstveno veže za klasik Star Fox (a zato takav uvod). Unatoč tome što trenutno nemamo previše informacija, novi naslov trebao bi u fokusu imati posadu mačaka koje se u nasumično generiranim svjetovima bore protiv niza neprijatelja. Unatoč preuzetim mehanikama, pored naslova stoje i druga obećanja. Primjerice, različiti tipovi nivoa, komunikacija među pilotima, ali i mogućnost nadogradnje odabranih aviona.

S obzirom na to kako ne znam kako stoji povlačenje rukava, a ne znaju previše ni drugi, datum izlaska je nepoznanica. Ipak, vjerujemo kako će se obistiniti njihovo maglovito obećanje da će naslov izaći tijekom 2021. godine.