Microsft je pao.

Dramatičan uvod koji proizlazi iz činjenice kako je američka firma neočekivano dugo držala tajnu zvanu Xbox Series S. Međutim, njoj je došao kraj danas u jutarnjim satima kada je na nizu portala (krenuvši od Thurrot.com-a) krenulo curenje informacija vezanih za novu konzolu.

Nije dugo trebalo Microsoftu da shvati što se dogodilo te je u samo roku od nekoliko sati izašao u javnost sa službenom objavom o Xbox Series S-u. Nije da se imalo što za spasiti više, ali hej! Sada imamo i službeno na papiru.

No, što je Xbox Series S? Riječ je o jeftinijem bratu Xbox Series X-a o kojem se u kuloarima već pričalo duže vrijeme (istina, baratali smo samo tračevima). Njegova cijena bi trebala biti ravno 299 američkih dolara (najjeftinija!), a očekuje se kako bi trebala zajedno sa skupljim bratom izaći 10. studenog.

S obzirom na to kako je cijela situacija iznenadila Microsoft, nije čudno što u javnost nisu izašli s dimenzijama, performansama i tako dalje. Prema slikama koje su iscurile čini se kako je riječ o malenoj konzoli koja neće imati čitač Blu-ray diskova. To je otprilike sve što možemo iščitati sa slike ako zanemarimo boju i samu veličinu konzole.

U svakome slučaju, Microsoft je već najavio predstavljanje za koje smo sigurni kako nećemo morati dugo čekati s obzirom na to kako je očito kako je tajne više nema.

Pitanje je samo koliko ćemo toga još saznati do predstavljanja.