Netko nije više mogao čuvati svoju tajnu

Microsft je pao.

Dramatičan uvod koji proizlazi iz činjenice kako je američka firma neočekivano dugo držala tajnu zvanu Xbox Series S. Međutim, njoj je došao kraj danas u jutarnjim satima kada je na nizu portala (krenuvši od Thurrot.com-a) krenulo curenje informacija vezanih za novu konzolu.

Nije dugo trebalo Microsoftu da shvati što se dogodilo te je u samo roku od nekoliko sati izašao u javnost sa službenom objavom o Xbox Series S-u. Nije da se imalo što za spasiti više, ali hej! Sada imamo i službeno na papiru.

No, što je Xbox Series S? Riječ je o jeftinijem bratu Xbox Series X-a o kojem se u kuloarima već pričalo duže vrijeme (istina, baratali smo samo tračevima). Njegova cijena bi trebala biti ravno 299 američkih dolara (najjeftinija!), a očekuje se kako bi trebala zajedno sa skupljim bratom izaći 10. studenog.

S obzirom na to kako je cijela situacija iznenadila Microsoft, nije čudno što u javnost nisu izašli s dimenzijama, performansama i tako dalje. Prema slikama koje su iscurile čini se kako je riječ o malenoj konzoli koja neće imati čitač Blu-ray diskova. To je otprilike sve što možemo iščitati sa slike ako zanemarimo boju i samu veličinu konzole.

U svakome slučaju, Microsoft je već najavio predstavljanje za koje smo sigurni kako nećemo morati dugo čekati s obzirom na to kako je očito kako je tajne više nema.

Pitanje je samo koliko ćemo toga još saznati do predstavljanja.