Bez diska i kutije nema smisla igrati

Unatoč tome što se zadnjih nekoliko godina velika većina kupovina igara događa online, optički diskovi nisu nestali iz optjecaja. Štoviše, uspjeli su u naumu da zadrže svoj status kod nekih igara za koje je jednostavno važno imati kutiju i disk; koga briga što ih je sedam do osam ili što moramo skidati sadržaj s interneta.

Međutim, rijetki su očekivali kako će se Fortnite pojaviti na disku. Naime, Epic Games odlučio je (ponovo) izbaciti igru na disku, ovoga puta i za stare konzole, ali i za PS5 te Xbox Series X konzole. Naravno, nije stvar samo u disku; Epic Games odlučio se za paket pod nazivom Fortnite: The Last Laugh Bundle u kojem ćete naći nekoliko poznatih likova ( Joker, Poison Ivy te Midas Rex), ali i 1,000 V-Bucksa. Koliko ćete platiti to zadovoljstvo? 30 eura košta besplatna igra u novom ruhu. Paket bi se trebao naći u prodaji 17. studenoga.

Istina, nije ovo prvi put Epic Gamesu da nudi Fortnite na disku. Zadnjih nekoliko godina imali smo prilike vidjeti izdanja poput Deep Freezea, ali i standardna izdanja za kojima su fanovi poludjeli. Kako mislim poludjeli? Određena izdanja Fortnitea u Americi dosežu cijenu od 450 američkih dolara. Ponavljam, riječ je o besplatnoj igri.

Vidite da disk nije izgubio na statusu.