“Znanje” predstavlja dva očaravajuća noviteta za mlade čitatelje

Vijesti

Novim naslovima uvijek se obradujemo, a što nas novog čeka – obavezno pročitajte u nastavku!

Iz nakladničke kuće Znanje stigla su nam dva nova i sjajna naslova za mlade čitatelje u kojima će sasvim sigurno uživati i stariji, a radi se o djelima Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crow Jessice Townsend i Ako dođeš na Zemlju autorice Sophie Blackall.

Ako volite Harry Pottera, Otok čuvara oluja ili pak Izgubljene ratnike mijena, Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crow će vam se sigurno svidjeti! Radi se o fantastičnom romanu, ujedno prvom takve vrste proizašlom iz pera Jessice Townsend. Za prijevod zaslužna je Kristina Živković.

Radi se o višestruko nagrađivanom nastavku Nikadgrada – Morrigan Crow taman je pobijedila smrtonosno prokletstvo i pridružila se Čudestnom društvu. Stvari se čine kao da su na mjestu, i Nikadgrad joj nudi obilje zabave i nevjerojatnih otkrića, ali Morrigan više od svega žudi naučiti tajanstvene vještine i umijeća za koje je predodređena. Čini se da ju Društvo želi u tome spriječiti, te da stvar bude gora, u njezinoj se školi dogodi nekoliko misterioznih nestanaka, a ona je glavna sumnjivica.

Morrigan želi pomoći svojim prijateljima, no uz sve prepreke sa kojima se suočava po putu, i zlim Čudesnjakom Ezrom Neverom, to nije nimalo lak zadatak!

Drugi naslov je predivno ilustrirana slikovnica za najmlađe Ako dođeš na Zemlju, autorice Sophie Blackall, koji ilustrira kako možda ne postoji tipična osoba, ali postoji nešto svima zajedničko, nešto što svi dijelimo – ovaj planet na kojem živimo. Prijevod donosi Maja Klarić.

Ideja za ovu slikovnicu rodila se na jednom himalajskom vrtu u Butanu gdje je autorica radila s organizacijom Save the Children. Popela se vijugavom stazom do majušne škole s dvije prostorije i desetero učenika. Nisu razumjeli ni riječ onoga što su jedni drugima govorili, ali djeca su joj nacrtala crteže i podijelila svoj ručak s njom, a ona im pokazala nekoliko knjiga. Ono što je u tom trenutku željela bila je knjiga koja će ih sve povezati. Knjiga o njihovom domu i njezinom.

Nadahnuta tisućama djece koje je ova nadarena autorica upoznala putujući svijetom u suradnji s organizacijama UNICEF i Save the Children, ova slikovnica je zapravo čudesan vodič po našem planetu i poziv svima nama da pazimo ne samo na Zemlju nego i jedni na druge.