Za svu djecu (a i odrasle) koji žele znati više o trenutnoj situaciji…

Jedna od vijesti koje su mi zapele za oko zadnjih dana je ona o posebnoj konferenciji za medije koju je na temu aktualne epidemije održala norveška premijerka. Posebnoj po tome što je na njoj odgovarala na pitanja koja su joj uputila djeca putem posebnog TV programa i dječjeg magazina.

Nije tu ništa zapravo čudno, ta zemlja s razlogom uvijek visoko kotira kad se rade rangiranja država po pitanju brige za djecu, životnog zadovoljstva i sličnih kategorija.

Ali nije ovo tekst o Norveškoj, već o djeci. Djeci s kojom i u ovakvim situacijama moramo razgovarati, djeci koja imaju puno pitanja, djeci koja su jednako važan dio društva i zaslužuju znati što se u njemu trenutno događa. A događaju se neke iznimno velike stvari, čak bi mogli reći, neki prijelomni trenuci za budućnost.

Upravo s tom mišlju talijanski dječji muzeji, trenutno zatvoreni kao i sve ostalo, prionuli su izradi vodiča o koronavirusu za sve klince koji žele znati kako je sve ovo krenulo, zašto sada ne mogu i vrtiće i škole, te ono najvažnije, kako paziti na sebe i ispuniti si vrijeme.

Vodič u formi slikovnice trenutno je dostupan za besplatno preuzimanje na više jezika na ovoj web stranici

Vodič je trenutno dostupan na 17 jezika, a tim volontera prevodioca aktivno radi da ih prevede na što više!