Čini nam se da ćemo još dugo pamtiti 17.12. 2017. godine.

Najveći razlog za to ste vi, riječki roditelji i vaša djeca. Pozvali smo vas, a vi ste u velikom broju prihvatili poziv da oživimo jedan pomalo zanemareni riječki trg, Trg Svete Barbare te krenemo u aktivnost koje u našem gradu nije bilo – razmjenu starih igračaka, da tijekom jednog prijepodneva maštamo o gradu kakav priželjkujemo i, nama osobno najvažniji razlog, sve to ovjekovječimo kroz pisanu riječ i fotografiju (plus ilustracije, video, igre i sve što ide) baš na ovom mjestu, vašem novom časopisu Brickzine.

Onima koji 17.12. nisu bili na Trgu Svete Barbare samo kratko pojašnjenje. Građanska inicijativa Urbani separe došla je na ideju organiziranja Malog buvljaka, razmjene i kupnje starih dječjih igračaka. Njih su prodavala i razmjenjivala sama djeca, bilo ih je prilično, a znamo i da su se osjećali dobro što ste nam rekli i vi, njihovi roditelji.

Podržalo nas je i sunce pa je bilo moguće, na hladnom, ali zdravom prosinačkom zraku, i crtati po podu i obližnjim izlozima, i izraditi vlastiti „bookmarker“, papirnatog zmaja, krunu, nacrtati igralište iz snova i napisati pismo „Obi Mrazu“ te, za neke, po prvi put oko bokova zavrtjeti hulahop.

Mnogi od vas su na stolu Europske prijestolnice kulture u rukama prevrtali tablete na kojima smo s ponosom prezentirali ovaj vaš Brickzine, online magazin za djecu i odrasle. Pokazali smo vam što smo dosad stvorili i napisali, vi ste nam obećali da ćete nas čitati jer vam je takav sadržaj potreban, ali i da ćete se uključiti, kao mali i veliki autori i autorice.

Kad je u podne nastupio i klaun, koji kroz svakodnevni život nosi ime Marko Kalc, svi smo se sabili na jedno mjesto i osjetili da sve ovo doista radimo kao zajednica.

Tako želimo i dalje. Stoga, pamtimo 17.12. 2017. godine kao krasan početak i gledamo na taj datum kao na snažan vjetar u leđa. Sretno nam! Vjetre puši što jače!!!!!!!!!!!!

P. S. Koja je tvoja najdraža fotografija? Nama ova “Štand s poštenim cijenama”. 🙂