Bomba

Četvrtak zaokružen: Rage 2 i Absolute Drift besplatni na Epic Gamesu

Vijesti

Jedan tjedan ne pišemo, jedan tjedan pišemo; Epic Games postavio je letvicu izuzetno visoko po pitanju besplatnih igara zbog čega nužno dolazi do zamora publike.

Prošli tjedan svoje je mjesto u galeriji našao svemirski RPG Halycon 6 koji je daleko od loše igre; riječ je o naslovu koji svoju inspiraciju crpi iz niza kultnih naslova (Star Control, Master of Orion, X-COM…), kao i televizijskih serijala. Štoviše, riječ je o naslovu koji zna što je i tko je te ne bježi od odgovornosti. Nije bez razloga riječ je o jednom od najboljih indie naslova 2016. godine.

Sada kada smo to napisali, ne zvuči tako loše, zar ne? Međutim, koliko je ljudi uistinu skinulo igru s namjerom da je zaigra na duže staze? Sada kada smo to zapitali, ne zvuči tako dobro, zar ne? Halycon 6: Lightspeed Edition je naslov koji će pobrati pljesak kritike, ali neće uhvatiti pažnju šire zajednice. Tako smo ju i mi propustili doživjeti, ali sada kada ste pročitali kako stvari stoje, imate ju još uvijek vremena skinuti. Točnije, imate do četvrtka.

S druge strane, najava Epic Gamesa kako nas nadolazeći četvrtak očekuju Rage 2 te Absolute Drift: Zen Edition dobrano nas je potresla. Prvo je blockbusterske naravi; riječ je o naslovu koji nije mnoge zanimao zbog loše izvedenog prvog nastavka. Rage 2 nije daleko odmakao, ali je zahvaljujući odlično izvedenom sustavu borbe postao poprilično popularan i zabavan.

Drugi naslov nam je daleko od nepoznatog; dotakli smo ga se u kritici naslova art of rally kada smo napisali sljedeće:

Kanadski studio nije nepoznat trkaćoj zajednici. Prije pet godina objavili su igru Absolute Drift koja je oduševila minimalističkom izvedbom iz ptičje perspektive. Maskulino nabijeni čin driftanja doživio je obrat te se kroz igru radije predstavlja kao meditativni čin koji iziskuje maksimalnu koncetraciju igrača čija izvedba za rezultat nema Dieselovski adrenalin već samo zen.”

Nismo odmakli od napisanog, a vjerujemo kako ćete imati slično mišljenje kada zaigrate Absolute Drift.

Završimo članak; Halycon 6: Lightspeed Edition imate vremena skinuti do 18. veljače kada će ga zamijeniti Rage 2 te Absolute Drift: Zen Edition.