Rijetko kada pišemo o trkaćim igrama, slažem se. Međutim, nikad izgubljeni sentiment za Colin McRae Rally natjerao nas je da bacimo oko na svježi trailer za Dirt 5.

Nakon što prethodni franšizni nastavak nije polučio očekivani uspjeh, Codemasters je odlučio u novome nastavku promijeniti par stvari. Ključna riječ trailera je širina – više vozila, više staza, više modova. Zadnji dio je ključan zato jer Codemasters u centar zbivanja stavlja povratak Gymkhane (zadnji put viđena u Dirt Showdownu 2012. godine). Svojevrsni pandan uvođenju uličnog nogometa u FIFA-u, Codemasters se nada kako će povratak driftanju i Fast&Furious vibri vratiti dio igrača.

Pored toga, zanimljivo je pratiti Codemastersov pokušaj vraćanja igrača kroz čin vraćanja korijenima; modeli poput Path Finder, Ice Breaker, Rally Raid uistinu podsjećaju na stara vremena.

Osim toga, trailer ne otkriva previše i to je bilo očekivano. On predstavlja prije šećer na kraju s obzirom na to kako Codemasters cijeli mjesec objavljuje podatke vezane za igru. Od nove karijere do novih automobila, mnogo se toga već zna. Ipak, na kraju će sve pasti na mehanike i sam izgled, kategorije u kojima je Dirt 4 dobio najgore ocjene.

Ako sve bude kako treba, Dirt 5 trebao bi na PS 4/5, Xbox Series X, Xbox One, Google Stadiu te računala (Windows) doći 9. listopada.