Tko je rekao kako mu nedostaju božićni specijali?

LucasFilm jučer je objavio vijest kako na Disney+ platformu krajem 2020. dolazi Lego Star Wars Holiday Special. Posebna epizoda trebala bi prema najavi izaći 17. studenog naslanjajući se tako na datum na koji je prije 42 godine izašao originalni Star Wars Holiday Special.

Radnja bi se trebala (labavo) nadovezivati na događanja iz zadnjeg nastavka sage (Uspon Skywalkera) prateći Rey i BB-8 u potrazi za novim saznanjima o Sili. Tijekom potrage nailaze na tajanstveni Jedi hram gdje će se uplesti u niz vremenskih linija pomoću kojih će doći u kontakt s plejadom poznatih likova iz starijih epizoda (Darth Vader, Obi-Wan, Yoda…).

Sve se to događa prije praznika na rodnom planetu Chewbacce Kashyyyk gdje se usporedno s avanturama Rey i BB-8 događaju pripreme za proslavu. Kao što se i mogli pretpostaviti, cilj producenata je okupiti što veći broj likova te upriličiti proslavu sage. Međutim, izvršni producent Josh Rimes natuknuo je kako epizoda ima ambiciju ući i u odnos učitelja-učenika (Rey-Luke Skywalker) što je ugodno iznenađenje s obzirom na to kako slične epizode rijetko imaju želju za dubinom.

Naravno, to ne znači kako ćemo sada povećati naša očekivanja. Na nama je samo da čekamo. Ne može biti gori od originala koji nakon TV premijere nikada nisu izdali.

Zašto? Pogledajte sami.